0749 101 917 info@dentatus.ro

Prevenirea și tratamentul parodontopatiilor cu succes în cabinetul stomatologic Dentatus din Tărgu Mureș

Num 2246 1 - [:ro]parodontopatia[:hu]fogágybetegségek Kezelése[:en]treatment 1- Copy[:]

Semnele care atrag atenția asupra parodontopatiei

Ținând cont de faptul, că parodontopatia este o boală endemică, d-voastră trebuie să știți neapărat, dacă suferiți de această boală, pentru că acest este primul și cel mai important pas spre vindecare.

Dacă prin consultație reiese că sunteți afectat de această boală, trebuie să știți cum puteți beneficia de ajutor efectiv, în cabinetul nostru din Târgu Mureș, pentru a preveni apariția complicațiilor mai serioase.

Vă aducem la cunoștință simptomele, care se referă la faptul, că d-voastră aveți o parodontopatie avansată sau sângerare gingivală și trebuie să apelați la un medic specialist în cel mai scurt timp:

 • apare sângerare gingivală la atingere sau la periaj
 • gingie inflamată, tumefiată și roșiatică
 • halitoză și respirație neplăcută în ciuda periajului
 • tartru și placă dentară prezentă în cantități mari
 • dinți mobili

Ce poate fi cauza apariției parodontopatiei?

După fiecare masă apare o depunere (placă) pe suprafața dinților, care în timp favorizează colonizarea bacteriilor nocive, prezente in cavitatea bucală. În lipsa periajului minuțios această placă se calcifică și din acesta se formează tartrul dentar.

Acest tartru dentar va irita gingia, care după un timp se inflamează și se va depărta de pe suprafața dintelui formând o punga gingivală în jurul dintelui. Aici se vor depune bacterii nocive, care pătrund în adâncime între dinte și gingie, astfel contribuind la formarea pungilor parodontale.

Acesta deja este primul pas în apariția parodontopatiei. Dar dacă recunoașteți această problemă din timp, și vă adresați unui medic specialist, atunci acest proces poate fi oprit, chiar și întors, parțial sau în totalitate. În caz contrar, inflamația ajunge în oasele maxilarelor și produce resorbție osoasă.

Dacă nu apelați din timp la un medic specialist pentru rezolvarea problemelor parodontale, acesta
poate cauza probleme de sănătate serioase:

 • poate cauza apariția problemelor articulare
 • pot apărea probleme de digestie
 • apariția simptoamelor dermatologice
 • poate să apară mobilitatea dinților și pierderea acestora

Astfel parodontopatia nu poate fi neglijată. Cu un tratament început din timp, toate acestea pot fi prevenite și pot fi tratate, dar dacă procesul este într-un stadiu avansat, acesta poate fi întors mult mai greu.

Prevenirea parodontopatiei depinde foarte mult de tehnica de igienă bucală de acasă. Și noi putem contribui mult pentru oprirea sângerării gingivale:

 • Să spălăm dinții de minim două ori pe zi, dar ar fi mai ideal, dacă am putea realiza cu o jumătate de oră după fiecare masă
 • Periile uzate să fie schimbate din timp, ca efectul de curățare a acestuia să rămână ideală
 • Să folosim zilnic ață dentară și periuță interdentară
 • Măcar în fiecare 6 luni să participăm la un tratament de igienizare bucală (detartraj) într-un cabinet stomatologic

Medicul care efectuează tratamente gingivale

Num 2315 - Nyitó Oldal

Dr. Tordai Lídia Réka

medic specialist parodontologie

prezentare

Apariția parodontopatiei poate fi prevenită. Faceți și d-voastră totul, ca să preveniți apariția problemelor stomatologice mai severe

Timpul are un rol important în tratamentul reușit al parodontopatiei. Cu cât mai devreme recunoaștem semnele care se referă la parodontopatie și cu cât mai repede apelăm la un specialist, cu atât este mai mare șansa, ca acest proces să fie întors și să fie tratat cu succes.

Vizitați cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș și participați la o consultație de prevenire a parodontopatiei, care va fi identificată

Sunaţi acum!