0749 101 917 info@dentatus.ro

Tratament endodontic în cabinetul Dentatus din Târgu Mureș

Num 0406 - [:ro]tratament Endodontic[:hu]gyökérkezelés[:en]treatment 1[:]

În cabine, facem tot posibilul, cu scopul de a proteja dinții dumneavoastră. Pentru salvarea unui dinte uneori singura metodă este tratamentul endodontic. De aceea folosim această tehnică, ca să salvăm, chiar și dinții care nu mai trăiesc. În urma tratamentului endodontic se poate evita sau ameliora durerea, sau sensibilitatea dinților la rece, cald, dulce, acru sau la mușcătură.

De ce este nevoie de tratament endodontic?

Dinții noștri au circulație și metabolism propriu și inervație. Aceste filete nervoase și vasculare ocupă loc în rădăcina dinților. Avem nevoie de tratament endodontic, dacă în urma unor impulsuri fizice interioare în canalul radicular sau în peretele acestuia, penetrează bacterii și rădăcina dinților va fi inflamată.

Acest lucru se întâmplă dacă o anumită carie devine foarte adâncă și ajunge la nivelul canalelor radiculare, dar se poate întâmpla și în urma unei traume și în urma acesteia o parte din coroana dintelui se rupe și se deschide canalul radicular.

Deci scopul principal al tratamentului endodontic este ameliorarea durerii, astfel nu apar simptome neplăcute și, mai ales, durere.

În ce cazuri este recomandat tratamentul endodontic pentru dumneavoastră?

Uneori tratamentul endodontic este ultima șansă în salvarea unui dinte, de aceea puteți beneficia de această oportunitate în unele probleme dentare:

  • în caz de sensibilitate, dacă în urma cariei bacteriile au pătruns în canalul radicular, infectându-l
  • în caz de traumă sau de deschidere a canalelor radiculare în timpul tratamentului
  • în caz de dinte devital
  • în caz de inflamare a pulpei
  • în caz de dinte distrus, dacă acesta trebuie întărit cu un știft, înainte de efectuarea coroanei

Ce se întâmplă în cazul în care dumneavoastră nu ați avut efectuat la timp tratamentul endodontic?

Dacă tratamentul radicular nu se efectuează din timp, bacteriile aflate în canal penetrează vârful rădăcinii în urma căreia apare inflamarea periodonțiului și a osului. Rezultatul acesteia poate fi o inflamație acută care este urmată de durere, sau o inflamație cronică din care rezultă o infecție focală.

În alte cazuri dintele netratat se fracturează, astfel singurul tratament va fi extracția.

Dacă dinții extrași nu vor fi înlocuiți în timp cu lucrări protetice (poate fi lucrare protetică pe implant sau punte) dinții vecini vor migra spre spațiul edentat, se vor înclina, afectând astfel aparatul dumneavoastră masticator.

Cum se desfășoară tratamentul endodontic în cabinetul Dentatus din Târgu Mureș?

Gyokerkezeles - [:ro]tratament Endodontic[:hu]gyökérkezelés[:en]treatment 1[:]

Un tratament endodontic cu succes cuprinde 6 pași:

1. Primul pas: diagnostic perfect

Tratamentul endodontic este precedat de o radiografie, din care medicul dumneavoastră primește informații cu privire la starea actuală a dintelui și de măsura inflamației.

2. Al doilea pas: asigurarea tratamentului nedureros

Tratamentul endodontic se desfășoară în anestezie locală, pentru ca, tratamentul să nu fie dureros sau neplăcut pentru dumneavoastră. Înainte de infecție medicul dumneavoastră badijonează spațiul din jurul dintelui, cu un gel anestezic, aromat, astfel injecția devine nedureroasă pentru dumneavoastră.

3. Al treilea pas: separarea dintelui, care va fi tratat

Pentru rezultate pozitive trebuie să avem un câmp operator curat, adică fără salivă și bacterii, acesta fiind realizat cu amplasarea unei folii de cauciuc (digă). Cu acesta separăm total dintele care urmează să fie tratat și asigurăm o intervenție fără probleme.

4. Al patrulea pas: curățarea canalului radicular

În urma curățirii canalului radicular, medicul îndepărtează suprafața inflamată și curăță complet canalul, împiedicând astfel posibilitatea unei noi inflamații. În acest scop folosește materialele și tehnologiile cele mai moderne, care măsoară precis lungimea canalului.

5. Al cincilea pas: vindecarea canalului radicular

Canalul astfel dilatat și curățat, va fi uscat cu conuri de hârtii sterile. Dacă inflamația a depășit vârful rădăcinii sau din alte motive nu putem să uscăm canalele, aplicăm un pansament medicamentos, după care plombăm provizoriu până la ședința următoare.

6. Al șaselea pas: obturația radiculară

După dispariția inflamației, canalul complet uscat va fi obturat definitiv. Obturația radiculară ideală închide ermetic canalul și ajunge până la vârf. Dacă apare o inflamație trecătoare dintele tratat poate să fie sensibil câteva zile. După câteva zile dintele devine total asimptomatic. Dintele astfel tratat primește o obturație estetică, un inlay sau o coroană.

Și astăzi îi sunt recunoscător D-nei dr. Albert pentru tratamentul radicular de acum 20 de ani.

Jakab Barna

45 ani, profesor de sport

Medicii care efectuează tratamente radiculare

Num 2343 - Nyitó Oldal

Dr. Albert Anna Enikő

implantolog, specialitatea estetică dentară

prezentare
Num 2299 - Nyitó Oldal

Dr. Turos Rita

stomatologie generală, specialitatea: endodonţie

prezentare
Num 2284 - Nyitó Oldal

Dr. Koffol Károly Róbert

reabilitare orală, specialitatea: impantologie, chirurgie dento-alveolară

prezentare
Num 2295 - Nyitó Oldal

Dr. Antal Judit

reabilitare orală

prezentare
Num 2315 - Nyitó Oldal

Dr. Tordai Lídia Réka

medic specialist parodontologie

prezentare

Dacă doriți să vă păstrați și să mențineți propriile dinți pe arcada dentară timp îndelungat, trebuie să profitați de procedurile noastre

avansate și nedureroase privind gestionare rădăcinilor și pentru a elimina durerea și sensibilitatea dinților dumneavoastră și pentru a restabili funcțiile anatomice originale a acestora.Tratament rădicular puteți solicita la numărul de telefon 0749 101 917.

Așteptăm cu nerăbdare să vă ajutăm în păstrarea dințiilor Dvs.

Sunaţi acum!