0749 101 917 info@dentatus.ro

Tratamentul reușit ale sângerării gingivale în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș

Num 2515 - [:ro]tratamente Gingivale[:hu]fogínyvérzés Kezelése[:en]treatment 1- Copy[:]

Nu sunteți singurul  cu problema sângerari gingivale, deoarece 84,7% din populația europei este afectată de această boală neplăcută. Simptomul de sângerare gingivală poate fi un semn a inflamației gingiei, dar poate fi și un semn, care atrage atenția asupra unei parodontopatii serioase.

Dacă nu aveți tartru, vizitați medicul dentist în fiecare 6 luni, în mod regulat și vă spălați pe dinți cu tehnică corectă, atunci sângerarea gingivală s-ar putea să se vindece în 3-4 zile. În cazul acesta vorbim doar de un simptom tranzitoriu, pe care puteți să rezolvați și d-voastră cu atenție cuvenită și igienă bucală corectă.

Dar dacă sângerarea este spontană, fără să atingeți gingia, sau apare în mod regulat în timpul periajului, este un semn de alertă, că aveți gingivită sau parodontită.

De ce sângerează gingia?

Sângerarea gingivală este un semn inconfundabil a inflamației gingivale. Inflamația apare atunci, când se depune tartru și bacterii, pe coletul dintelui, în apropierea gingiei marginale. Cu timpul din acesta se elimină substanțe care irită gingia, care deteriorează țesuturile.

Dacă igiena bucală nu este destul de minuțioasă și nu este efectuat de mai multe ori pe zi, atunci datorită depunerii de tartru, apar colonii de bacterii la marginea gingivală. Sistemul imunitar percepe subsatanțele produse de bacterii și începe eliminarea, distrugerea bacteriilor. Aceasta este o reacție normală a organismului la inflamație, cu sângerarea gingivală și cu celelalte simptome.

Dacă tartrul este îndepărtat din timp, atunci sângerarea se oprește și gingia repede se va regenera.

Când trebuie să apelați la un medic dentist, în cazul sângerării gingivale?

Sângerarea gingivală poate avea cauze multiple, de aceea dacă este prezentă sângerarea, încă nu înseamnă că d-voastră aveți parodontită. Însă este evident, că în cel mai scurt timp trebuie să consultați un medic specialist.

Sângerarea gingivală se vindecă de la sine numai în cazuri când simptomele sunt minore. Dacă nu se remite în 3-4 zile, în ciuda faptului, că vă periați corect și în mod regulat, atunci în cel mai scurt timp trebuie să apelați la un specialist. Cu cât amânați mai mult, cu atât crește riscul de apariție a parodontopatiei, care poate cauza pierderea dinților.

Să nu întârziați să apelați la un specialist, dacă simptomele sângerării gingivale, nu se remit în câteva zile.

Tratamentul cu succes a sângerării gingivale în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș

Specialiștii bine pregătiți din cabinetul nostru, știu exact cum să trateze fiecare etapă a parodontopatiei, ca să oprească sângerarea gingivală:

  • Tehnica corectă de periaj, care este prezentată de către igienistul dentar, în timpul primului tratament de igienă dentară
  • Tratament profesional de igienă bucală, la care ar trebuie să participați și d-voastră în fiecare 6 luni
  • Îndepărtarea depunerilor de tartru supra-și subgingival cu chiuretaj, astfel se elimină sursa de infecție

Ce puteți să faceți d-voastră, pentru prevenirea sau pentru tratamentul sângerării gingivale?

Tratamentul cu succes a parodontopatiei depinde atât de pregătirea profesională a medicului, cât și de atitudinea dumneavoastră. În această situație puteți să faceți trei lucruri:

  1. Să învățați tehnicile corecte de îngrijire dentară de zi cu zi, iar aplicați în mod regulat pentru prevenirea depunerii a tartrului și apariția parodontopatiei
  2. Măcar de două ori pe an vizitați cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș și participați la un tratament de igienă bucală pentru prevenirea sângerării gingivale
  3. Când recunoașteți pe dumneavoastră simptomele mai înainte enumerați apelați la un medic specialist, pentru a incetinii sau pentru a stopa efectele nocive ale parodontopatiei

Tratamentul reușit ale sângerării gingivale în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș

Vă așteptăm cu drag în cabinetul nostru, unde puteți să cereți o programare la medicul nostru specialist în tratamentul parodontopatiei pentru o consultație pe numărul de tel 0749 101 917

Sunaţi acum!

Medicul care efectuează tratamente gingivale

Num 2343 - Nyitó Oldal

Dr. Albert Anna Enikő

implantolog, specialitatea estetică dentară

prezentare
Num 2315 - Nyitó Oldal

Dr. Tordai Lídia Réka

medic specialist parodontologie

prezentare
Num 2284 - Nyitó Oldal

Dr. Koffol Károly Róbert

reabilitare orală, specialitatea: impantologie, chirurgie dento-alveolară

prezentare
Num 2307 - Nyitó Oldal

Dr. Eötvös Zoltán

medic stomatolog

prezentare
Num 2295 - Nyitó Oldal

Dr. Antal Judit

reabilitare orală

prezentare
Num 2299 - Nyitó Oldal

Dr. Turos Rita

stomatologie generală, specialitatea -activitatea- endodonţie

prezentare

Tratamentul reușit a sângerării gingivale în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș

Vă așteptăm cu drag în cabinetul nostru, unde puteți să cereți o programare la medicul nostru specialist în tratamentul parodontopatiei pentru o consultație pe numărul de tel 0749 101 917

Sunaţi acum!