0749 101 917 info@dentatus.ro

Tratamentul problemei dinților mobili în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș

Num 2108 - [:ro]dinții Mobili[:hu]mozgó Fogak Kezelése[:en]treatment 1- Copy[:]

De obicei mobilitatea dentară apare în urma retracției gingivale. Riscul retracției gingivale constă în faptul, că această problemă mult timp nu cauzează simptome neplăcute. De aceea pacienții nu apelează la medic dentist. Totuși este un semn înfricoșător, când constatăm că dinții sunt mobili. Această situație poate fi dedusă din faptul, că structura țesuturilor care sprijină dintele, este compromisă și nu mai poate să-și împlinească funcția, corespunzător.

Cum puteți să vă identificați dinții mobili?

Mobilitatea dentară este cauzată de o parodontopatie avansată. Asta înseamnă, că structura alveolei osoase este compromisă. Semnele concrete, care arată că a început resorbția osului alveolar:

  • Când încercăm să mișcăm dinții cu degetele, acestea sunt mai mult, sau mai puțin mobili
  • Începe migrarea dinților
  • Apar spații mai mari între dinți

Retracția gingivală este un proces lent, dar dacă identificați pe dumneavoastră semnele dinților mobili, atunci să apelați la un medic specialist în cel mai scurt timp, pentru că această problemă nu va trece în lipsa unui tratament adecvat.

De ce apare mobilitatea dinților?

Parodontopatia începe cu o inflamație gingivală superficială. Dar dacă această inflamație nu se tratează din timp, aceasta evoluează și trece în parodontopatie și retracție gingivală.

De-a lungul acestui proces, în zona coletului gingia se îndepărtează de dinte, astfel se formează o pungă parodontală, care în timp devine tot mai profund. Sub gingia inflamată, în profunzime, se produce resorbția osului alveolar. În urma acestuia structura de sprijin a dintelui este compromisă, se descompune, de aceea dinții devin mobili, iar în cazul cel mai rău, o să pierdeți dinții.

Când trebuie să apelați la un medic dentist, dacă aveți dinți mobili?

Răspunsul este simplu: în toate cazurile și cât mai repede. Deoarece dintele mobile este semnul unei parodontopatii avansate. În acest caz nu putem să pierdem timpul, deoarece s-ar putea să pierdeți dinții. Pe lângă faptul, că o să pierdeți dinții, mai sunt și alte riscuri de sănătate, datorită inflamației cronice aflate în os, crește riscul apariției bolilor de focar.

Cum tratăm cu succes problema dinților mobili în cabinetul de medicină dentară Dentatus din
Târgu Mureș?

În cazul dinților mobili, ca prim pas, trebuie să eliminăm cauza, deci să tratăm resorbția gingivală. Trebuie să începem cu tratamentele elementare, adică cu tratamentul de igienă bucală, în timp este nevoie de tratamente tot mai profunde, care conține și curățarea (chiuretajul) subgingivală a dinților.

Pentru prevenirea mișcării dinților sunt diferite metode de imobilizare a acestora. Acesta este însă doar tratamentul simptomului. Pentru rezolvarea problemei trebuie să eliminăm cauzele acestuia.

În cazurile, când dintele are o mobilitate foarte avansată și nu poate fi salvată, aceste trebuie îndepărtate și pentru înlocuirea lor apelăm la protezele dentare estetice.

Dacă dinții mobili au fost îndepărtate, atunci pentru înlocuirea acestora, cea mai bună soluție sunt implantele dentare. Retracția gingivală cauzează pierderea dinților, datorită resorbției osului alveolar, care este o situație nefavorabilă din punctul de vedere a inserării implantelor. În urma resorbției gingivale nu numai dinții sunt pierduți, dar și substanța osoasă scade, de aceea șansa de inserare al implantelor dentare se reduce cu timpul.

Dacă implantarea nu este posibilă, dar există dinți stabili, atunci poate fi confecționată o punte dentară, ca și o soluție de durată.

Ce trebuie să faceți în caz dacă aveți dinți mobili?

Cea mai bună soluție este să apelați la un medic specialist în cel mai scurt timp, deoarece în acest caz timpul lucrează împotriva Dumneavoastră.

Vizitați cabinetul nostru, ca să stabilim un diagnostic corect, să evaluăm starea dinților și să stabilim un plan de tratament, care are în vedere salvare dinților Dumneavoastră. Pentru evidențierea problemelor, puteți să cereți a programare pentru o consultați, la nr tel 0749 101 917.

Vă așteptăm cu drag în cabinetul nostru de medicină dentară din Târgu Mureș.

Sunaţi acum!

Medicul care efectuează tratamente gingivale

Num 2343 - Nyitó Oldal

Dr. Albert Anna Enikő

implantolog, specialitatea estetică dentară

prezentare
Num 2299 - Nyitó Oldal

Dr. Turos Rita

stomatologie generală, specialitatea -activitatea- endodonţie

prezentare
Num 2284 - Nyitó Oldal

Dr. Koffol Károly Róbert

reabilitare orală, specialitatea: impantologie, chirurgie dento-alveolară

prezentare
Num 2307 - Nyitó Oldal

Dr. Eötvös Zoltán

medic stomatolog

prezentare
Num 2295 - Nyitó Oldal

Dr. Antal Judit

reabilitare orală

prezentare
Num 2315 - Nyitó Oldal

Dr. Tordai Lídia Réka

medic specialist parodontologie

prezentare

Ce trebuie să faceți în caz dacă aveți dinți mobili?

Cea mai bună soluție este să apelați la un medic specialist în cel mai scurt timp, deoarece în acest caz timpul lucrează împotriva dumneavoastră.

Vizitați cabinetul nostru, ca să stabilim un diagnostic corect, să evaluăm starea dinților și să stabilim un plan de tratament, care are în vedere salvare dinților dumneavoastră. Pentru evidențierea problemelor, puteți să cereți a programare pentru o consultați, la nr tel 0749 101 917.

Vă așteptăm cu drag în cabinetul nostru de medicină dentară din Târgu Mureș.

Sunaţi acum!