0749 101 917 info@dentatus.ro

Ortodonţia pentru un zămbet cuceritor în cabinetul stomatologic Dentatus din Targu Mureș

Num 2614 - [:ro]ortodonţia[:hu]fogszabályozás[:en]treatment 1[:]

Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentare și maxilare. Ortodonția se ocupă cu îndreptarea dinților aflați în poziție anormală(ectopică), reglarea rapoartelor dintre cele două maxilare.
Aparatele ortodontice sunt dispozitive dentare prin care se realizează acest lucru. Aparatele ortodontice pot fi de mai multe tipuri,fixe sau mobile şi se recomandă de către medicul ortodont pentru fiecare caz în parte. Aceste dispozitive ortodontice acţionează pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor.
Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. Medicul specialist în ortodonție vă recomandă tipul de aparat corespunzător.

Există mai multe tipuri de anomalii care necesită tratament ortodontic.

• Supraocluzie verticală, când dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori
• Ocluzia inversă ( aspectul de buldog), când dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi mult în faţă sau cei superiori sunt retraşi mult în spate
• Ocluzie încrucişată – când dinţii superiori nu se potrivesc în faţă peste cei inferiori, la o muşcătură normală.
• Ocluzie deschisă – formarea unui spaţiu între suprafeţele ocluzale ale dinţilor frontali.
• Malocluzie pe linia mediană – când centrul dinţilor frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinţilor frontali inferiori
• Dinţi distanţaţi– spaţii interdentare sau „breşe edentate”, rezultat din lipsa unori sau mai multori dinți
• Înghesuire dentară – când există prea mulţi dinţi pentru a avea loc pe arcada dentară.

Pe lângă faptul că dinții suprapuși dau un aspectul inestetic, sunt mai greu de îngrijit, pot fi pierduţi mai devreme din cauza carierii şi parodontopatiei. Datorită poziției neadecvate forțează muşchii masticatori la un efort suplimentar, care duce la dureri de cap, disfuncţia articulației temporo-mandibulare şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui. Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.
Partea bună este că ortodonția nu mai este o ramură care se adresează doar copiilor,datorită tehnicilor moderne apărute în dispozitivele ortodontice dinții pot fi îndreptați aproape la orice vârstă. Aspectul fizionomic mult înbunătățit pe care îl conferă tratamentele ortodontice atrage după sine și calitatea vieții mult înbunătățită.
Durata unui tratament ortodontic variază foarte mult de complexitatea problemelor de la 6 luni la doi ani. Vizitele la medicul ortodontist variază între 4-6 săptămâni.Succesul tratamentului depinde foarte mult și de înțelegerea și cooperarea pacienților. Consultația ortodontica este gratuită în cabinetul stomatologic Dentatus din Târgu-Mureș.

Poate că pentru d-voastră acum a sosit momentul mult așteptat de a avea un zămbet sănătos, estetic și cuceritor prin care puteti să influențați pozitiv calitatea vieții d-voastră.

Pentru a face acest lucru, am dori să vă ajutăm oferind o consultație personalizată cu specialista noastră in ortodonţia pentru a împărtăși cu d-voastră posibilitățile de a vă construi zâmbetul. Programare pentru consultație puteți obține la numărul de telefon de la 0749 101 917. Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm pe dumneavoastră în cabinetul nostru stomatologic din Târgu Mureș.

Sunaţi acum!

Medicii care efectueză ortodonţia

Dr Kall S Gy Ngyike - [:ro]ortodonţia[:hu]fogszabályozás[:en]treatment 1[:]

Dr. Kallós Gyöngyike

medic specialist stomatolog, medic specialist în ortodonţie

prezentare

Poate că pentru d-voastră acum a sosit momentul mult așteptat de a avea un zămbet sănătos, estetic și cuceritor prin care puteti să influențați pozitiv calitatea vieții Dvs.

Pentru a face acest lucru, am dori să vă ajutăm oferind o consultație personalizată cu specialista noastră in ortodonţia pentru a împărtăși cu dvs. posibilitățile de a vă construi zâmbetul.

Programare pentru consultație puteți obține la numărul de telefon de la 0749 101 917.
Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm pe dumneavoastră în cabinetul nostru stomatologic din Târgu Mureș.

Sunaţi acum!