0749 101 917 info@dentatus.ro

Inserarea de implanturi dentare fără durere și în siguranță în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș

Num 2150 - [:ro]implantologie[:hu]fogbeültetés[:en]treatment 1[:]

Ceea ce trebuie să știți despre implanturi dentare, dacă doriți înlocuirea sigură și de durată a dinților

Multor pacienți le e frică de inserarea implantelor dentare, în ciuda faptului că, în zilele de astăzi implantologia este o procedură foarte sigură și simplă, dacă este efectuată de specialist.

Implantul dentar, în sine, este o rădăcină artificială, din titan, sub formă de șurub. Titanul este un material biocompatibil, care nu are nici un efect negativ asupra organismului uman.

De-a lungul procesului de implantare, acest șurub din titan este inserat în osul maxilar, în locul dintelui extras.

Implantul dentar preia rolul rădăcinii unui dinte, peste care este realizată lucrarea protetică.

Implantul dentar constă din două componente:

  • bontul protetic, care poate fi realizat din titan, sau zirconiu
  • partea coronară, care poate fi metalo-ceramică sau zirconiu

Implanturile dentare astfel realizate redau în totalitate funcția masticatoare și un aspect estetic. Astfel, veți fi purtătorul mulțumit al unei lucrări protetice de formă și culoare cu aspect natural.

Ce efecte pozitive are inserarea implantelor dentare?

  • recuperați funcția masticatoare, iar în viitor veți fi capabil să le folosiți ca și cum ar fi dinți naturali ai dumneavoastră
  • recuperați zâmbetul estetic și veți putea vorbi și zâmbi fără rețineri
  • preveniți migrarea și bascularea dinților vecini a breșelor edentate, prin eliminarea forțelor neproporționale, care ar afecta acești dinți
  • preveniți resorbția crestei osoase, care poate să împiedice inserarea implantelor

În ce cazuri este recomandat inserarea implantelor dentare pentru dumneavoastră?

În cazul în care lipsește un singur dinte:

  • În cele mai multe dintre cazuri ne întâlnim cu lipsa primului premolar. Lipsa acestui dinte, afectează atât estetica, cât și funcționalitatea. În mod convențional, înlocuirea acestui dinte, necesită șlefuirea caninului, însă acesta poate fi evitat cu inserarea unui implant dentar.
  • În cazul pierderii dinților incisivi, în urma unei traume, sau când metodele convenționale de tratament nu pot fi aplicate, și dintele trebuie îndepărtat de pe arcadă.
  • Lipsa mugurelui a unui dinte permanent, de obicei a incisivului mic, superior.

În cazul în care lipsesc mai mulți dinți:

dinții care mărginesc breșa edentată nu sunt destul de stabili, pentru a suporta o lucrare protetică, sau pot fi folosite metode convenționale pentru înlocuirea dintelui-realizarea unei punți, dar dumneavoastră nu doriți ca dinții sănătoși să fie șlefuiț

În cazul edentației totale:

pentru stabilizarea protezelor mobile, în aceste cazuri, proteza este ancorată de implanturi dentare, de către un dispozitiv cu patent. În foarte multe cazuri proteza inferioară nu este destul de stabilă, din această cauză pacienții prezintă probleme în conversație, în masticație, acesta poate fi evitată prin inserarea implantelor dentare.

Cum se desfășoară inserarea unui implant dentar în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș

1. Primul pas: consultație amănunțită

Num 2150 - [:ro]implantologie[:hu]fogbeültetés[:en]treatment 1[:]După analiza amănunțita a stării generale a dumneavoastră, urmează consultarea a cavității bucale și evaluarea radiografiilor, astfel primim o imagine în ansamblu, ca să putem efectua în siguranță inserarea implantelor dentare.

2. Al doilea pas: tratarea problemelor de igienă bucală, care au fost depistate în urma consultației

Înainte de inserarea implantelor, îndepărtăm tartrul dentar cu aparat ultrasonic. Igiena bucală corectă și amănunțită este un factor indispensabil pentru o implantare reușită. De aceea igienista dentară controlează periodic efectuarea acesteia.

3. Al treilea pas: rezolvarea tuturor problemelor stomatologice

Înaintea inserării implantelor, trebuie efectuate toate intervențiile, care ulterior ar afecta vindecarea după implantare. Astfel de tratamente sunt, îndepărtarea resturilor radiculare, tratamentul cariilor dentare și obturațiile radiculare.

4. Al patrulea pas: intervenția chirurgicală

Înainte de intervenție cabinetul este pregătit conform regulilor de sterilitate. Inserarea implantelor este efectuată sub anestezie locală (cea folosită și la obturații), intervenția se desfășoară fără durere, astfel frica dumneavoastră este împărtășită. Cu un aparat chirurgical, special este preparat locul implantelor, implantele inserate sunt acoperite cu știfturi de închidere, după care marginile gingivale sunt suturate. Durata intervenției depinde de numărul implantelor inserate.

5. Al cincilea pas: îndepărtarea suturii

Cu 7-10 zile după intervenția chirurgicală sunt îndepărtate firele de sutură. Tot în aceeași ședință este efectuată o examinare de control, dacă este totul în regulă în procesul de vindecare.

6. Al șaselea pas: timpul de vindecare

În acest timp se realizează osseointegrarea implantelor. Pentru o integrare sigură este nevoie de 3, 4 luni. În timpul vindecării, dintele este înlocuit cu o proteză provizorie.

7. Al șaptelea pas: modelarea gingiei

După procesul de vindecare este efectuată o radiografie de control și este aplicată știftul de vindecare, care va modela gingia. În această ședință, sub anestezie locală, este descoperită implantul, printr-o mică incizie pe gingie și este inserată știftul de vindecare.

8. Al optulea pas: realizarea protezei dentare pe implante

După 10 zile, când se termină procesul de vindecare a gingiei, se ia o amprentă, pentru realizarea lucrărilor protetice. Amprenta este trimisă în laboratorul de tehnică dentară, unde este realizată lucrarea protetică, dorită de dumneavoastră. Această lucrare va fi fixată definitiv la implantele dentare.

Cu acești simpli pași, dumneavoastră veți fi posesorul fericit al unei proteze dentare estetice și funcționale, astfel calitatea de viață se va schimba pozitiv, deoarece recăpătați zâmbetul și funcția masticatorie din tinerețe.

Însă tratamentele ulterioare sunt atât de importante ca și întregul proces de implantare. Succesiunea tratamentului este asigurată de respectarea normelor de igiena bucală, prescrise de către medic, și examinările de control, în fiecare 6 luni.

După inserarea implantelor dentare, printr-o intervenția chirurgicală nedureroasă efectuată de D-na Dr. Albert Anna am primit proteze dentare stabile atât în masticație cât și în fonație.

Kósa Gizella

81 ani, pensionară

Aveţi nevoie de implanturi dentare?

Sunaţi acum!

Ce fel de tehnici de protezare pe implanturi dentare puteți alege în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș?

Pe implanturi putem aplica bonturi protetice din diferite materiale:

  • de culoare albă – din zirconiu
  • de culoarea metalului – din titan

Protezele dentare pot fi realizate pe cape metalice sau pe cape din zirconiu, dar în ambele cazuri sunt estetice și cu efect natural.

Fixarea protezelor dentare la implanturi se realizează prin două metode, cea convențională, prin cimentare, sau prin fixare cu șurub. Ultimul are avantajul, că lucrarea poate fi îndepărtată și poate fi efectuată orice intervenție în jurul implantelor.

În cazul edentației totale sunt mai multe metode.

Dacă dorim realizarea unei lucrări protetice mobilizabile, este destul inserarea a 2-4 implanturi. Această metodă este folosită de obicei la arcada inferioară, când în locul celor doi canini sunt inserate cele două implanturi, iar proteza se fixează, cu două dispozitive speciale, la implanturi.

Ce fel de riscuri de sănătate sunt, în cazul în care nu înlocuiți dinții pierduți, în timp îndelungat?

În cazul edentației, cu 6 luni după extracție, dinții trebuie înlocuiți cu proteze dentare. Acesta poate fi realizat cu implanturi sau cu metode convenționale.

În cazul în care înlocuirea dinților pierduți nu se realizează din timp:

  • pe locul dintelui extras începe resorbția crestei alveolare (os și gingie), de aceea implantarea în locul dinților demult pierduți, se poate realiza numai după adiție de os
  • dinții pot să migreze, dinții care mărginesc breșele edentate, datorită forțelor masticatorii poate să se încline, astfel devine dificil realizarea lucrărilor protetice
  • dinții antagoniști a breșelor edentate pot egresa în acest spațiu, acuzând durere și cracmente (în urma acestuia poate să apară și durere de cap)
  • funcția dinților pierduți este preluată de către dinții vecini, care vor fi suprasolicitați și uzați
  • lipsa dinților afectează masticația, alimentația și starea de sănătate generală a organismului
  • apare deficiență în estetică ( pare mai vârstnic)

Efectele negative care apar după pierderea de dinte pot fi evitate, dacă cu 6-12 luni după extracție este
realizată înlocuirea dinților

Medicii care efectuează implanturi dentare

Num 2284 - Nyitó Oldal

Dr. Koffol Károly Róbert

reabilitare orală, specialitatea: impantologie, chirurgie dento-alveolară

prezentare
Num 2343 - Nyitó Oldal

Dr. Albert Anna Enikő

implantolog, specialitatea estetică dentară

prezentare
Num 2287 - Nyitó Oldal

Dr. Balogh Botond

medic specialist chirurgie dento-alveolară

prezentare

Inserarea implantelor dentare este un proces simplu și de rutină, dacă este efectuată de specialist.

Inserarea implantelor dentare este un proces simplu și de rutină, dacă este efectuată de specialist. Vă invităm în cabinetul de medicină dentară Dentatus din Târgu Mureș, pentru o consultație, unde primiți răspunsuri, de la specialiști, pentru toate întrebările despre implantele dentare. Ne puteți contacta pe numărul de telefon 0749 101 917.
Vă așteptăm cu drag în cabinetul nostru de medicină dentară din Târgu Mureș.

Sunaţi acum!