0749 101 917 info@dentatus.ro

Részleges és teljes fogsor készítése a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőben

Milyen esetben van Önnek kivehető fogpótlásra szüksége – költségkímélő fogpótlás megoldások a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőjében?

A rögzített fogpótlások pozitív tulajdonsága az, hogy azok rendelkeznek olyan stabil rögzítési ponttal amelyekre fixen rögzítésre kerülhetnek. Ez lehet az Ön saját foga vagy több beültetett implantátum.

A kivehető fogpótlások esetében ilyen rögzítési pont nincs, ezért más megoldást kell választania. A fogtechnikai  laboratóriumomban  csúcstechnológiával készülő fogpótlás megoldásoknak köszönhetően azonban ezek is lehetnek esztétikusak, funkcionálisan jól működők és kényelmesek.

A kivehető fogpótlás lehet teljes vagy részleges. Teljes  kivehető fogpótlásra abban az esetben van szüksége ha Önnek már egyetlen foga sincs.  Részleges kivehető fogpótlások pedig abban az esetben beszélhetünk,  ha a fogpótlás illeszkedik az Ön meglévő fogaihoz.

A  kivehető fogpótlások  rögzítés módjában is különbözőek lehetnek. Általában a megmaradt fogak vagy implantációs rögzítési pontok száma és elhelyezkedése határozza meg, hogy melyik megoldás lesz az ideális az Ön számára.

Hogyan tehetők kényelmessé a kivehető fogpótlások a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőjében?

A fogbeültetés egy kiváló lehetőséget jelent az Ön számára, hogy elkerülje a kivehető fogpótlásokkal együtt járó kellemetlenségeket. Ezek fix, stabil rögzítési pontként biztosítják a kivehető fogpótlás tartós rögzítését. A fogbeültetés révén olyan stabil elhorgonyzást kap a kivehető fogpótlás, hogy az egyáltalán nem fog elmozdulni sem lötyögni étkezés, beszéd vagy nevetés közben.

Ez a megoldás jelentős mértékben növeli az életminőségét, hiszen a fogpótlása  ebben az esetben hasonlít leginkább a természetes fogakhoz.  Az implantátumokkal történő rögzítés segítségével készülő fogpótlások  a környezete számára gyakorlatilag  észrevehetetlenek,  így Ön teljes természetességgel kommunikálhat és étkezhet munkahelyi vagy családi környezetében.  Nem kell amiatt izgulnia, hogy kivehető fogpótlása a lehető legrosszabb pillanatban mozdul majd el és hozza Önt kényelmetlen helyzetbe.  Ez a veszély egy életre megszűnik.  A kivehető fogpótlás implantátumokkal történő rögzítésének segítségével.

 

A teljes kivehető fogpótlások pozitív tulajdonságai

Amennyiben Önnek minden foga hiányzik és azokat implantátumokkal nem lehet pótolni (például csonthiány miatta), akkor Önnek teljes kivehető fogpótlásra van szüksége.

Ezek a hagyományos, fix rögzítési pont nélküli teljes kivehető fogpótlások. Ha az Ön esetében azonban van elegendő csontállomány a fogbeültetéshez, akkor van egy lényegesen elegánsabb megoldás is: az implantátumra rögzített teljes kivehető fogpótlás.

Az implantátumokra rögzített körhíd lehetőségével ellentétben, a kivehető fogpótláshoz jóval kevesebb implantátumra van szükség. Ezzel Ön tehát jelentős pénzösszeget takarít meg.

Állcsontonként  mindössze 2-4 implantátum beültetése elegendő ahhoz, hogy egy teljes kivehető fogpótlás megfelelően rögzíthető legyen és az nem mozogjon többé.

A részleges kivehető fogpótlások pozitív tulajdonságai

A részleges kivehető fogpótlásra Önnek akkor van szüksége, amikor  vannak meglévő fogai, de azok száma és elhelyezkedése nem elegendő a rögzített fogpótlás készítésére.

Ilyen esetben alkalmazzuk azokat a rögzítő megoldásokat, amelyeknél a meglévő fogakra korona kerül és a fogpótlás rögzítésének egyike fele ezeken a koronákon van stabilizálva. A rögzítés ellendarabja pedig a kivehető fogpótláson található. Ezek segítségével lehet rögzíteni vagy eltávolítani a részlegesen kivehető fogsort.

Ez a speciális rögzítés egyáltalán nem látszik, így a kivehető fogpótlás stabil, esztétikus és komfortos viselet lesz az Ön számára.

Elképesztő eredménye lett a doktornő által végzett fogbeültetésnek. Köszönöm szépen!

Kósa Gizella, 81 éves

nyugdíjas

Részleges és teljes fogsort készítő orvosaink

Dr. Albert Anna Enikő

Dr. Albert Anna Enikő

implantológus, esztétikai specialista

bemutatkozó
Dr. Tordai Lídia Réka

Dr. Tordai Lídia Réka

parodontológus szakorvos

bemutatkozó
Dr. Koffol Károly Róbert

Dr. Koffol Károly Róbert

orális rehabilitáció, szakterülete: implantológia, szájsebészet

bemutatkozó
Dr. Eötvös Zoltán

Dr. Eötvös Zoltán

általános fogorvos

bemutatkozó
Dr. Antal Judit

Dr. Antal Judit

orális rehabilitáció

bemutatkozó
Dr. Turos Rita

Dr. Turos Rita

általános fogorvos, szakterülete: endodoncia

bemutatkozó

Melyik fogpótlás lesz az ideális megoldás az Ön foghiányának esztétikus és tartós kezelésére?

Ha szeretné megismerni a lehetőségeit és megalapozott döntést hozni a kivehető, a részlegesen kivehető és a rögzített fogpótlások között, akkor jöjjön el a Dentatus Marosvásárhelyi fogászati rendelőjébe egy személyes fogpótlás konzultációra.

Időpontot a 0749 101 197-es telefonszámon kérni. Várjuk Önt szeretettel.

Hívjon most!