0749 101 917 info@dentatus.ro

Részleges és teljes fogsor készítése a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőben

Num 2106 - [:ro]proteze Dentare Parțiale și Totale[:hu]részleges és Teljes Fogsorok[:en]treatment 1[:]

Milyen esetben van Önnek kivehető fogpótlásra szüksége – költségkímélő fogpótlás megoldások a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőjében?

A rögzített fogpótlások pozitív tulajdonsága az, hogy azok rendelkeznek olyan stabil rögzítési ponttal amelyekre fixen rögzítésre kerülhetnek. Ez lehet az Ön saját foga vagy több beültetett implantátum.

A kivehető fogpótlások esetében ilyen rögzítési pont nincs, ezért más megoldást kell választania. A fogtechnikai  laboratóriumomban  csúcstechnológiával készülő fogpótlás megoldásoknak köszönhetően azonban ezek is lehetnek esztétikusak, funkcionálisan jól működők és kényelmesek.

A kivehető fogpótlás lehet teljes vagy részleges. Teljes  kivehető fogpótlásra abban az esetben van szüksége ha Önnek már egyetlen foga sincs.  Részleges kivehető fogpótlások pedig abban az esetben beszélhetünk,  ha a fogpótlás illeszkedik az Ön meglévő fogaihoz.

A  kivehető fogpótlások  rögzítés módjában is különbözőek lehetnek. Általában a megmaradt fogak vagy implantációs rögzítési pontok száma és elhelyezkedése határozza meg, hogy melyik megoldás lesz az ideális az Ön számára.

Hogyan tehetők kényelmessé a kivehető fogpótlások a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőjében?

A fogbeültetés egy kiváló lehetőséget jelent az Ön számára, hogy elkerülje a kivehető fogpótlásokkal együtt járó kellemetlenségeket. Ezek fix, stabil rögzítési pontként biztosítják a kivehető fogpótlás tartós rögzítését. A fogbeültetés révén olyan stabil elhorgonyzást kap a kivehető fogpótlás, hogy az egyáltalán nem fog elmozdulni sem lötyögni étkezés, beszéd vagy nevetés közben.

Ez a megoldás jelentős mértékben növeli az életminőségét, hiszen a fogpótlása  ebben az esetben hasonlít leginkább a természetes fogakhoz.  Az implantátumokkal történő rögzítés segítségével készülő fogpótlások  a környezete számára gyakorlatilag  észrevehetetlenek,  így Ön teljes természetességgel kommunikálhat és étkezhet munkahelyi vagy családi környezetében.  Nem kell amiatt izgulnia, hogy kivehető fogpótlása a lehető legrosszabb pillanatban mozdul majd el és hozza Önt kényelmetlen helyzetbe.  Ez a veszély egy életre megszűnik.  A kivehető fogpótlás implantátumokkal történő rögzítésének segítségével.

 

A teljes kivehető fogpótlások pozitív tulajdonságai

Amennyiben Önnek minden foga hiányzik és azokat implantátumokkal nem lehet pótolni (például csonthiány miatta), akkor Önnek teljes kivehető fogpótlásra van szüksége.

Ezek a hagyományos, fix rögzítési pont nélküli teljes kivehető fogpótlások. Ha az Ön esetében azonban van elegendő csontállomány a fogbeültetéshez, akkor van egy lényegesen elegánsabb megoldás is: az implantátumra rögzített teljes kivehető fogpótlás.

Az implantátumokra rögzített körhíd lehetőségével ellentétben, a kivehető fogpótláshoz jóval kevesebb implantátumra van szükség. Ezzel Ön tehát jelentős pénzösszeget takarít meg.

Állcsontonként  mindössze 2-4 implantátum beültetése elegendő ahhoz, hogy egy teljes kivehető fogpótlás megfelelően rögzíthető legyen és az nem mozogjon többé.

A részleges kivehető fogpótlások pozitív tulajdonságai

A részleges kivehető fogpótlásra Önnek akkor van szüksége, amikor  vannak meglévő fogai, de azok száma és elhelyezkedése nem elegendő a rögzített fogpótlás készítésére.

Ilyen esetben alkalmazzuk azokat a rögzítő megoldásokat, amelyeknél a meglévő fogakra korona kerül és a fogpótlás rögzítésének egyike fele ezeken a koronákon van stabilizálva. A rögzítés ellendarabja pedig a kivehető fogpótláson található. Ezek segítségével lehet rögzíteni vagy eltávolítani a részlegesen kivehető fogsort.

Ez a speciális rögzítés egyáltalán nem látszik, így a kivehető fogpótlás stabil, esztétikus és komfortos viselet lesz az Ön számára.

Elképesztő eredménye lett a doktornő által végzett fogbeültetésnek. Köszönöm szépen!

Kósa Gizella, 81 éves

nyugdíjas

Részleges és teljes fogsort készítő orvosaink

Num 2343 - Nyitó Oldal

Dr. Albert Anna Enikő

implantológus, esztétikai specialista

bemutatkozó
Num 2315 - Nyitó Oldal

Dr. Tordai Lídia Réka

parodontológus szakorvos

bemutatkozó
Num 2284 - Nyitó Oldal

Dr. Koffol Károly Róbert

orális rehabilitáció, szakterülete: implantológia, szájsebészet

bemutatkozó
Num 2295 - Nyitó Oldal

Dr. Antal Judit

orális rehabilitáció

bemutatkozó
Num 2299 - Nyitó Oldal

Dr. Turos Rita

általános fogorvos, szakterülete: endodoncia

bemutatkozó

Melyik fogpótlás lesz az ideális megoldás az Ön foghiányának esztétikus és tartós kezelésére?

Ha szeretné megismerni a lehetőségeit és megalapozott döntést hozni a kivehető, a részlegesen kivehető és a rögzített fogpótlások között, akkor jöjjön el a Dentatus Marosvásárhelyi fogászati rendelőjébe egy személyes fogpótlás konzultációra.

Időpontot a 0749 101 197-es telefonszámon kérni. Várjuk Önt szeretettel.

Hívjon most!