0749 101 917 info@dentatus.ro

Esztétikus és tartós fogtömések a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőben

Num 2229 1 W - [:ro]obturaţii[:hu]fogtömések[:en]treatment 1- Copy[:]

Hogyan keletkezik a fogszuvasodás és mit tehet Ön annak megakadályozására?

A fogszuvasodás népbetegség melynek kialakulását a szájban lévő baktériumok valamint az étkezés során a fog felszínére tapadt ételmaradékokból képződött lepedékek okozzák. A baktériumok megtelepednek a lepedéken, és a szénhidrátok lebontása során savakat termelnek. Az ily módon termelődött savak káros hatást fejtenek ki a fogzománc felületére. Károsítják és  korrodálják azt. Így keletkeznek a szuvas fogak, melynek legegyszerűbb kezelési módja a fogtömés.

A fogszuvasodás leggyakrabban a fogak egymás felé néző oldalán, a találkozási pont alatt alakul ki. A fogszuvasodás sokszor megtévesztő, mert a fog felszínén létező aprócska lyuk egy nagy kiterjedésű üreget takar. A szuvasodás mélyen terjed a fog szöveteiben ,és sokáig nem okoz panaszt. A fogszuvasodás terjedését meg lehet akadályozni amennyiben a megfelelő fogászati ellátás a fogtömést igénybe veszi.

A fogszuvasodás tünetei, melyekre mindenképpen oda kell figyelnie

A fogszuvasodás az egyik leggyakoribb panasz, amivel pácienseink hozzánk fordulnak. A fogszuvasodás kellemetlen tünetekkel jár:

 • Édesre, sósra, hidegre, melegre való érzékenység
 • Fogfájdalom
 • Az érzékeny területen megjelenő ínygyulladás
 • Kellemetlen szájszag
 • A fogzománc elszíneződése, letöredezése

Ha ezeket a tüneteket felfedezi önmagán, akkor sürgősen fogorvoshoz kell fordulnia, mert Önnek fogszuvasodása van, amit a komolyabb problémák kialakulásának megakadályozása érdekében rövid időn belül kezelni kell.

Milyen negatív következményei vannak annak, ha esztétikus tömésének elkészítését sokáig halogatja?

Egy esztétikus tömés elkészítése a Dentataus marosvásárhelyi rendelőjében egy egyszerű és gyors rutin folyamat. Elmaradásából azonban komoly fogászati problémák keletkezhetnek. Amennyiben a fenti tünetek esetén a legrövidebb időn belül nem fordul fogorvoshoz, panaszai sokasodni és erősödni fognak, nagyobb és költségesebb beavatkozásra lesz szüksége. Akár gyökérkezelésre is.

Fogaim kifehérítése és a metszőfogaim töméseinek kicserélése teljesen lenyűgözött.

Săcălean Carmen

34 éves, gazdasági szakember

Milyen pozitív tulajdonságai vannak a Dentatus marosvásárhelyi rendelőjében készülő esztétikus töméseknek ?

Az esztétikus tömések tartós megoldást jelentenek a  szuvasodás problémájára, mert nagyon kemények, kopás- és időtállók. Az esztétikus tömések színében és formájában természetesek. Tökéletesen alkalmazkodnak az Ön meglévő fogaihoz, így a tömések gyakorlatilag szabad szemmel majdnem láthatatlanok. Az esztétikus tömés elkészítése nem fájdalmas, mert helyi érzéstelenítésben készül, és egy  kezelés alkalmával egy vagy több tömés is elkészíthető. A fogászati tömőanyagok között hatalmas minőségbeli különbségek vannak. Rendelőnkben azonban csak minőségi tömőanyagokat használunk. Az esztétikus  tömések tehát számtalan  pozitív tulajdonsággal rendelkeznek:

 • Természetes hatásúak
 • Rövid idő alatt elkészülnek, elkészítésükhöz egyszeri fogászati kezelés szükséges
 • Tartós, megfelelő szájhigiénia mellett több évig-évtizedig is remekül funkcionálnak
 • Szilárdak és kopásállók
 • A rágóképességet teljes mértékben visszaállítják

Miből vannak, és hogyan készülnek az esztétikus tömések a Dentatus marosvásárhelyi rendelőjében?

Az esztétikus tömések egy kompozitnak nevezett anyagból készülnek és ultraibolya fény megvilágításra szilárdulnak meg. Egy jó fogtömés megszünteti a fájdalmat, és az érzékenységet valamint visszaállítja a rágóképességet.

Az esztétikus tömések készítésének folyamata a következő:

 1. Készül Önről egy Intraorális vagy panoráma röntgen felvétel a fogászati probléma pontos beazonosítása céljából
 2. Kezelőorvosa részletesen megbeszéli Önnel tüneteit és fogászati problémáit
 3. Ezt követi a fogak és szájüreg fizikai vizsgálata
 4. A diagnosztikai vizsgálatok eredményét kezelőorvosa érthető módon foglalja össze az Ön számára
 5. Miután Ön már pontos képet kapott a fogászati problémájáról, kezelőorvosa megoldási alternatívákat sorakoztat fel a szuvasodás kezelésére (esztétikus tömés vagy betét)
 6. Miután Ön elfogadta a kezelési tervet, helyi érzéstelenítéssel tesszük fájdalommentessé az esztétikus tömés elkészítését az Ön számára
 7. Fogorvosa a kezelendő területet izolálja és a fog nem egészséges foganyagát eltávolítja, alaposan kitisztítja
 8. Kiválasztásra kerül a megfelelő fogszín. Mivel a fogak különböző színűek ezen szinek kiválasztása digitális szín felismerő lámpa segítségével történik a pontos eredmény érdekében
 9. A kiválasztott színű tömőanyagok segítségével felépítésre kerül az esztétikus tömés. Ilyenkor a tömőanyag még puha, így a helyére illesztett tömőanyagot lámpával megvilágítjuk, hogy elnyerje szilárdságát. A digitális szín felismerő lámpa és a fogszövet színének megfelelően elhelyezett réteges tömőanyag adja meg a fogtömés természetes hatását. A fog anatómiai felszínének és színének tökéletes visszaadásával érjük el az esztétikai hatást. Ezután következik a rágófelszín végső kialakítása és a polírozása
 10. Kezelőorvosa tájékoztatja Önt a beavatkozás utáni teendőkről és a további kezelési időpontokról

Nagyobb foghiány esetén a hiányzó fogszövetet a fogtechnikai laboratóriumban elkészített, úgynevezett inlay, onlay betétekkel pótoljuk. Ezek a betétek a fogakat tökéletesen helyreállítják úgy esztétikailag mint funkcionálisan. Megjelenésük hasonló az esztétikus töméséhez.

Milyen esetben lehet Önnek szüksége tömésre?

A Dentataus marosvásárhelyi rendelőjében készülő esztétikus tömés sok féle fogászati problémára nyújt tartós és esztétikus megoldást:

 • Fogszuvasodás esetén
 • Meglévő amalgám tömések esztétikus tömésre történő lecserélése esetén
 • Fogainak elszíneződése esetén
 • Berepedezett, fogak esztétikus kezelésekor
 • Abban az esetben, ha az Ön fogaiból vagy régi töméseiből letörött egy kisebb darab
 • Ha fogai érzékenyek hő- és kémiai hatásra,
 • Mechanikai hatásra, ütésre sérültek fogai

Jöjjön el a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőjébe egy esztétikai tömés konzultációra

Az esztétikus tömések készítése tehát egy egyszerű rutin kezelés, ha ön esztétikai szakértői kezekben van. Jöjjön el a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőjébe egy esztétikai tömés konzultációra, melyen minden kérdésére szakértői választ kap rutinos esztétikai specialistáinktól.

Konzultációs időpontot a 0749 101 917 telefon számon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel a marosvásárhelyi fogászati rendelőnkben.

Hívjon most!

Fogtömést végző orvosaink

Num 2343 - Nyitó Oldal

Dr. Albert Anna Enikő

implantológus, esztétikai specialista

bemutatkozó
Num 2299 - Nyitó Oldal

Dr. Turos Rita

általános fogorvos, szakterülete: endodoncia

bemutatkozó
Num 2284 - Nyitó Oldal

Dr. Koffol Károly Róbert

orális rehabilitáció, szakterülete: implantológia, szájsebészet

bemutatkozó
Num 2295 - Nyitó Oldal

Dr. Antal Judit

orális rehabilitáció

bemutatkozó
Num 2315 - Nyitó Oldal

Dr. Tordai Lídia Réka

parodontológus szakorvos

bemutatkozó

Jöjjön el a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőjébe egy esztétikai tömés konzultációra

Az esztétikus tömések készítése tehát egy egyszerű rutin kezelés, ha ön esztétikai szakértői kezekben van. Jöjjön el a Dentatus marosvásárhelyi fogászati rendelőjébe egy esztétikai tömés konzultácira, melyen miden kérdésére szakértői választ kap rutinos esztétikai specialistainktól.

Konzultációs időpontot a 0749 101 917 telefon számon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel a marosvásárhelyi fogászati rendelőnkben.

Hívjon most!