0749 101 917 info@dentatus.ro

Duzzadt, gyulladt íny sikeres kezelése a marosvásárhelyi Dentatus fogászati rendelőben

Num 2237 1 - [:ro]gingia Inflamată și Tumefiată[:hu]duzzadt, Gyulladt íny Kezelése[:en]treatment 1- Copy[:]

A duzzadt, gyulladt íny tünetei olykor szinte észrevétlenek, hiszen nem vizslatjuk ínyünket felkészült fogorvosként a tükörben nap mint nap. A probléma meglétére sokkal inkább a fogínygyulladás egyéb tünetei, a fogínyvérzés vagy az ínyfájdalom hívják fel a figyelmet. A duzzadt íny azonban olyan fontos tünet, amely nem csak a fogágybetegség meglétére utal, hanem esztétikai problémákat is okoz. Éppen ezért fontos Önnek is foglalkozni ezzel a kellemetlen tünettel.

Duzzadt, gyulladt íny tüneteinek felismerése saját magunkon

A probléma megoldásához vezető út első és legfontosabb lépése a jelenség felismerése önvizsgálat segítségével. A duzzadt íny jelenségét Ön reggel a tükörben is ellenőrizheti saját magán: Ezekre kell odafigyelnie:

  • A fogmosás során érzékeny íny
  • Vérző íny
  • Érintésre fájdalmas íny
  • Vöröses színű íny
  • Kellemetlen szájszag

Ha ezeknek a tüneteknek egyikét-másikát, vagy netalán tán többet egy időben felismer önmagán, akkor a lehető leg rövidebb időn belül forduljon fogorvoshoz a gyulladás megszüntetése érdekében.

Miért alakul ki a duzzadt íny jelensége?

A fogínygyulladást ezzel együtt az íny duzzanatát a fogakra lerakódó lepedékben és a fogkő felületén élő baktériumok váltják ki. Kiváltó ok lehet az is, hogy a kórokozók megbújhatnak a helytelenül elkészített tömések vagy a koronák széle mentén lévő résekben, ami folyamatos irritációt jelent az ínynek.

A  gyulladás megszüntetése azonban nem minden esetben jelenti  a kiváltó okok megszűnését is. Ahhoz, hogy a gyulladás ne ismétlődjön meg, magát a fogágybetegséget kell kezelni.  A sikeres gyógyulási folyamat csak abban az esetben képzelhető el, ha a kiváltó okok kerülnek megszüntetésre.  Ehhez azonban fogágybetegségekben jártas szakorvos közreműködésére van szükség.

Mikor forduljunk fogorvoshoz, ha duzzadt az ínyünk?

A duzzadt íny kiváltó okát csak egy felkészült fogorvos tudja megállapítani. Éppen ezért, ha a duzzadt, vérző fogíny néhány napos alapos és rendszeres fogmosás ellenére sem szűnik meg, akkor mindenképp érdemes fogorvoshoz fordulnia a komolyabb fogászati problémák kialakulásának megakadályozása érdekében.

Egy szakorvosi konzultáción kezelőorvosa feltérképezi a probléma kialakulásának okait és felállítja megoldáshoz vezető ideális kezelési tervet. Ön csak ebben az esetben lehet biztonságban.

Hogyan kezeljük a duzzadt íny problémáját a marosvásárhelyi Dentatus fogászati rendelőben?

Tekintettel arra hogy a duzzadt íny problémája fogágy betegségekre vezethető vissza,  a kezelési módszer is hasonló mint a fogíny vérzésnél.

  • A helyes fogmosási technika bemutatásával, amelyet dentálhigiéniai kezelés alkalmával részletesen ismertet Önnel felkészült szájhigiénikusunk
  • Professzionális szájhigiéniai kezeléssel, melyen Önnek is javasolt részt vennie legalább évente két alkalommal fogászati rendelőben
  • Mélytisztítással (kürettálással), azaz a fogkövek parodontális eltávolításával az íny feletti és az íny alatti részeken egyaránt, és ezzel a fertőző terület felszámolásával

Az Ön számára a legnagyobb biztonságot a probléma megoldása érdekében egy a fogágybetegségek kezelésében több éves szakmai tapasztalattal rendelkező fogorvossal történő konzultáció jelenti.

Az Ön számára a legnagyobb biztonságot a probléma megoldása érdekében egy a fogágybetegségek kezelésében több éves szakmai tapasztalattal rendelkező fogorvossal történő konzultáció jelenti.

Rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk a fogágybetegségek hatásos kezelésére.

A problémát feltáró konzultációra, időpontot a 0749 101 917-3es számon tud kérni.

Várjuk rendelőnkben szeretettel.

Hívjon most!

Duzzadt, gyulladt fogínyt kezelő orvosaink

Num 2315 - Nyitó Oldal

Dr. Tordai Lídia Réka

parodontológus szakorvos

bemutatkozó

Rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk a fogágybetegségek hatásos kezelésére.

A problémát feltáró konzultációra, időpontot a 0749 101 917-3es számon tud kérni.

Várjuk rendelőnkben szeretettel.

Hívjon most!